...

ORCID NUMARASI ZORUNLULUĞU VE YÖK ULUSAL TEZ MERKEZİNE KAYDI

YÖK Yürütme Kurulunun 13.05.2020 tarihli toplantısında aldığı karar doğrultusunda tezli lisansüstü programlara kayıtlı tüm öğrencilerimizin Uluslararası Yazar Kimlik Numaralarından Open Researcher and Contributor ID (ORCID) almaları ve daha önce yapılan yayınlarını (lisansüstü tezler ile makale, kongre ve sempozyum bildirileri, kitap ve her türlü bilimsel yayın) ORCID numarası ile eşleştirmeleri gerekmektedir.

İlgili karara istinaden tezli lisansüstü programlara kayıtlı öğrencilerimizin ORCID numaralarını YÖK Ulusal Tez Merkezine kaydetmeleri gerekmektedir. Bunun için YÖK Ulusal Tez Merkezinde üye girişi yaptıktan sonra:

• ORCID numarası olmayan öğrenciler "Üyelik Bilgilerim" veya "Tez Veri Giriş Formu"na girerek "Orcid numarası al" butonuna tıklayıp ORCID numarası alabilir.
  • ORCID numarası olan öğrenciler "Üyelik Bilgilerim" veya "Tez Veri Giriş Formu"na girerek "Orcid numarası al" butonuna tıkladıktan sonra açılan ekranda oturum aç (sign in) seçeneğini seçerek mevcut ORCID numaralarını kaydedebilir.
  • ORCID numarası var olan ama sistemde hatalı görünen öğrenciler ise "Üyelik Bilgilerim"e girerek ORCID numarasını değiştirebilir.

ORCID numarasını YÖK Ulusal Tez Merkezine kaydeden öğrencilerimizin daha önce yaptıkları yayınlarını (lisansüstü tezler ile makale, kongre ve sempozyum bildirileri, kitap ve her türlü bilimsel yayın) ORCID numarası ile eşleştirmeleri gerekmektedir. Bunun için https://orcid.org/ adresinden ORCID numarası ile oturum açılmalı ve ilgili yayınlar ORCID profiline eklenmelidir. Öğrencilerimiz bundan sonra yapacakları yayınlarda aynı ORCID numaralarını kullanmalı ve bu yayınları da ORCID profillerine eklemelidirler.