Etkinlikler

...

DERS PROGRAMI VE AKTS'LERİN BELİRLENMESİ

YÜKSEK LİSANS DERS PROGRAMLARININ VE AKTS’NİN DÜZENLENMESİ

 

 

Yüksek Lisans programı en az 21 kredi ve 7 dersten oluşur. Ders seçiminde; Yükseköğretim Genel Kurulunun 25.12.2014 tarihli toplantısında görüşülerek karara bağlanan ‘’Lisansüstü Eğitim-Öğretim Programı Açılması ve Yürütülmesine Dair İlkeler” ‘in  “C.Dersler ve Jüriler” maddesinin 1. Şıkkında belirtilen “Program toplam kredi miktarının yarısını geçmemek kaydıyla zorunlu dersleri kapsayan müfredat programı belirlenir. Bunun dışında seçmeli ve uygulamalı derslerle seminerlere ağırlık verilir.” İlkesine uyulur. Seminer, Uzmanlık Alan Dersi ve Tez zorunlu olarak seçilir. Böylece zorunlu dersler kredinin toplamı 10-11’i geçemez.

AKTS sisteminde yukarıdaki ilkeler doğrultusunda düzenlenir. Yüksek Lisans programı toplam 120 AKTS olacak şekilde belirlenir. Bu durumda zorunlu olarak alınan seminer dersinin 3 AKTS, Uzmanlık Alan Dersinin 5 AKTS ve Tez Dersinin 25 AKTS, olduğu göz önünde bulundurulur.

 

DOKTORA DERS PROGRAMLARININ VE AKTS’NİN DÜZENLENMESİ

 

Doktora programı en az 21 kredi ve 7 dersten oluşur. Ders seçiminde; Yükseköğretim Genel Kurulunun 25.12.2014 tarihli toplantısında görüşülerek karara bağlanan ‘’Lisansüstü Eğitim-Öğretim Programı Açılması ve Yürütülmesine Dair İlkeler” ‘in  “C.Dersler ve Jüriler” maddesinin 1. Şıkkında belirtilen “Program toplam kredi miktarının yarısını geçmemek kaydıyla zorunlu dersleri kapsayan müfredat programı belirlenir. Bunun dışında seçmeli ve uygulamalı derslerle seminerlere ağırlık verilir.” İlkesine uyulur. Seminer, Uzmanlık Alan Dersi ve Tez zorunlu olarak seçilir. Böylece zorunlu dersler kredinin toplamı 10-11’i geçemez.

AKTS sisteminde yukarıdaki ilkeler doğrultusunda düzenlenir. Doktora programı 240 AKTS olacak şekilde belirlenir. Bu durumda zorunlu olarak alınan seminer dersinin 3 AKTS, Uzmanlık Alan Dersinin 5 AKTS ve Tez Dersinin 25 AKTS, EF503 Gelişim ve Öğrenme ve EF505 Öğretimde Planlama ve Değerlendirme Eğitim Fakültesi Derslerinin 5 AKTS olduğu göz önünde bulundurulur.