Duyurular

...

Kazım Karabekir Vakfı 2014-2015 dönemi için birer öğrenciye karşılıksız olarak “Kazım Karabekir Teşvik Bursu” verecektir.

Kazım Karabekir Vakfı, Türkiye Cumhuriyeti Üniversitelerinde Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Öğrenimi gören Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrencilere Kazım Karabekir Paşa’nın askeri, siyasi, kültürel ve sosyal hayatına yönelik tez çalışmaları yapmaları ve Kazım Karabekir Vakfının web sitesinde yer alan yönetmelikte belirtilen şartları yerine getirmeleri halinde 2014-2015 dönemi için birer öğrenciye karşılıksız olarak “Kazım Karabekir Teşvik Bursu” verecektir.

Başvuru Tarihi 15 - 31 Ekim 2014

Link Adresi : http://kazimkarabekirvakfi.org.tr/burssartnamaesi_form.htm

Bu program kapsamında başvuru yapacak olan kişiler için;

Genel Koşullar:

  1. a) T.C. Vatandaşı olmak,
  2. b) Başvuru Yılının ilk günü itibariyle yüksek lisans öğrenimi için 30, doktora öğrenimi için 40 yaşından gün almamış olmak,
  3. c) Tezli Yüksek Lisans/Doktora derecesi veren bir programda kayıtlı olmak.

 

Özel Koşullar:

Başvuru yapacak  olanların genel koşulların yanında başvuracakları burs programının aşağıda belirtilen özel koşullarını da sağlamaları gerekmektedir.

  1. a) Öncelikli olarak Kazım Karabekir Paşanın askeri, siyasi, sosyal ve kültürel yönlerine yönelik tez önerisinin kabul edilmiş olması,
  2. b) Herhangi bir nedenle tez değişikliği veya öğrenim gördüğü programı bırakmaları halinde kendilerine yapılan tüm ödemelerin yasal faizleri ile geri alınabilmesi için “Yüklenme senedi ve müşterek borçlu ve müteselsil kefalet senedini” imzalamayı kabul etmiş olması.